Episode 6 med Katrine K. Pedersen

Katrine K. Pedersen, rådgiver og specialkonsulent i digital kultur, medstifter af platformen Tech&Childhood, ted-talker, underviser og ekstern lektor på Københavns IT-Universitet samt forfatter til en række bøger om digital kultur.

I denne episode taler vi med Katrine om digital infrastruktur, algoritmer og de digitale udfordringer, man møder som moderne menneske og som børnefamilie i samfundet i dag.

Vi taler om at børn vokser op i et digitalt shoppingcenter, og bruger netop denne metafor fordi de sociale medier faktisk slet ikke er sociale, men mere kommercielle platforme, hvor børn er blevet forbrugssegmentet.

Vi taler også om digital dannelse og digitalomsorgssvigt i relation til vores børn og unge, som samfundet har ansvaret for. Barnets tarv er nemlig ikke repræsenteret, for de har ingen rettigheder.

Katrine mener dog vi er på vej ind i bæredygtig digital æra, hvor vi bliver mere bevidste og stiller større krav til, hvad vi vil med de digitale medier. Det er også en nødvendighed for der er ingen spilleregler eller værdier at læne sig op ad. Derfor er det vigtigt, at de voksne tager ansvar og støtter og lærer børn i at agere på sociale medier.

Vi håber, at denne podcast kan inspirere dig.

Journalist: Karen Pallisgaard. 
Lyd og redigering: Jakob Ranum
Musik: Henrik Lindstrand