Vores ansvar

ORDENTLIGHED

Alt hvad vi gør hos moshi moshi mind, gør vi i for at leve mere bevidst: være mere opmærksomme, reducere vores miljøaftryk, passe på os selv - og på vores fællesskab.

Hos moshi moshi mind tror vi passioneret på det vi gør, nemlig først og fremmest at skabe multifunktionelle designs, der kan bæres hele dagen: professionel nok til kontoret, strækbar nok til blød bevægelse og behagelig nok til sofaen. Hvert stykke tøj er lavet til at passe perfekt ind i enhver garderobe og kan nemt sammensættes for at skabe ukomplicerede looks - hver dag. Det er vores grundlæggende overbevisning, at hvert produkt skal være tidløst og uafhængig af trends og sæsoner.

At være ordentlig over for sig selv og andre, er en af vores kerneværdier. Hos moshi moshi mind bruger vi den tilgang, når vi møder verden omkring os. Vi stræber altid efter at være den bedst mulige version og sørger for at vokse vores forretning ansvarligt og innovativt. Vi ved at bæredygtighed ikke er et slutmål, det er en rejse med løbende forbedringer og erfaringer.

Vi er hele tiden nysgerrige, lærer og afprøver nye måder at drage omsorg for hinanden og den verden, vi er en del af. Det gør vi ved at designe produkter, der holder længst muligt, samtidig med at det efterlader så lille et miljøaftryk som muligt.

CERTIFICERET B CORP

B Corp er et internationalt fællesskab af virksomheder, der ønsker at gøre en positiv forskel i verden.

B Corp-certificeringen er den højeste internationale standard inden for virksomheders sociale og miljømæssige ansvarlighed, og ved at blive certificeret viser vi som brand og arbejdsplads, at vi tilslutter os endnu højere standarder både i forhold til ansvar og gennemsigtighed. Det er et bevis på, at vi som virksomhed er ansvarsfuld i hele vores virke.

Som en naturlig forlængelse af vores værdisæt og konstante fokus på at arbejde så ansvarligt og så ordentligt som muligt, har vi længe arbejdet hen imod en B Corp-certificering. En certificering modtog vi i august 2022.

moshi moshi mind er nu en del af en global bevægelse af virksomheder, der alle arbejder for det samme mål; at skabe succes og en positiv forandring i verden gennem deres virksomhed, og samtidig bidrage aktivt til at løfte FN’s 17 verdensmål.

Et fællesskab, vi er rigtig stolte af at være en del af.

  FN'S VERDENSMÅL

  FN’s 17 Verdensmål for global bæredygtig udvikling, vedtaget af FN’s 193 medlemslande, repræsenterer for os et fælles universelt ansvar. Et ansvar vi tager alvorligt.

  Hos moshi moshi mind fokuserer vi på tre mål, som er særligt relevante for vores virksomhed. De fungerer også som en rettesnor i forhold til at sikre, at udviklingen af vores virksomhed er afstemt med de overordnede mål for den globale bæredygtige udvikling.

  Vi arbejder aktivt med:

  Verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug & produktion

  • Vi ønsker at sikre en mere ansvarlig og effektiv brug af naturens ressourcer, blandt andet ved at arbejde med producenter, som fremstiller materialer i lukkede systemer, der mindsker vand- og kemikalieforbrug.
  • Vi bruger certificerede genanvendte materialer, såsom genanvendt cashmere og genanvendt polyester, for at reducere affaldsmængden i verden - i form af forebyggelse, reduktion, genbrug og genanvendelse.
  • Sporbarhed er vigtig for os, derfor anvender vi GOTS-certificerede materialer og samarbejdspartnere, som sikrer sporbarhed på økologisk og etisk produktion.
  • Dokumentation for påstande er afgørende for at sikre, at vi kan stå indenfor produkterne og produktionen, derfor er over 80% af vores produkter certificeret. Du kan læse mere om vores materialer og certificeringer her.

  Verdensmål nr. 14: Livet i havet

  • For at mindske havforurening forårsaget af landbaserede aktiviteter, arbejder vi med certificeret økologisk bomuld samt bruger materialer med færre kemikalier uden indfarvning eller produceret i lukkede systemer, som sikrer mindre forurening, ender i havet eller i jorden.

  Verdensmål nr. 15: Livet på land

  • Vi prioriterer dokumenterede certificerede ressourcer, der ikke forudsætter negative indgreb på eksisterende økosystemer.
  • Vi vælger økologisk bomuld for at sikre biodiversiteten og mindske brugen af skadelige kemikalier i landbruget.
  • Alle vores produktmærkater er lavet af FSC-certificeret pap fra ansvarligt skovbrug for at sikre bæredygtig udnyttelse af naturen.
  • Vi forsøger at bruge fornybare materialer, som kan genanvendes eller materialer som allerede er genanvendt, og undersøger hele tiden markedet for nye innovative materialer.

    Velgørenhed

    Som ansvarlig virksomhed forpligter vi os til at gøre en positiv forskel i verden gennem vores forretning. Vi driver forretning ud fra ordentlighed, ansvarlighed og fællesskab og
    derfor støtter vi udvalgte organisationer i Danmark, som vi deler værdier med, og som afspejler vores omsorg for naturen, mennesker og de fremtidige generationer.

    I DK støtter og samarbejder vi i
    2022 og 2023 med følgende organisationer omkring konkrete aktiviteter og
    projekter:

    2022, Red Barnet; hjælper både akut og langsigtet med at sikre udsatte børn en bedre fremtid. Pengene går blandt andet til Red Barnets arbejde med udsatte børn i Danmark, så de kan få oplevelser, udflugter og ferieminder hele året rundt.

    Donationer til velgørende organisationer: I forbindelse med julen og juleauktioner i 2023 har vi doneret produkter til både Psykiatrifonden, Ronald McDonald-huset, Børneulykkesfonden
    og Grevinde Danner, som dermed giver donationer til ovenstående organisationer