Mind your Female Business med Lotte Thor

I dette afsnit taler vi med Lotte Thor, tidligere tv-vært, nu selvstændig med eget kommunikationsbureau og optaget af ligestilling, iværksætteri og diversitet.

På trods af at årstallet viser 2022, så rimer kvinde og iværksætter ikke rigtigt. Tværtimod. Undersøgelser og tal afslører, at der ikke er ligestilling på det danske iværksætter-marked, blandt andet fordi, der er en skævvridning i adgangen til finansiering for kvindelige og mandlige iværksættere. 

Men finansiering er ikke den eneste barriere, som kvindelige iværksættere støder på. Faktisk er diskriminationen på flere punkter så betydelig, at mange kvinder bliver bekymret og afholder sig fra overhovedet at kaste sig ud i livet som iværksætter.

Vi taler med Lotte om, vigtigheden i at øge diversiteten, om de udfordringer, der typisk er for kvinder, hvad det kræver at blive iværksætter og hvorfor det tit er ”mandlige værdier”, der forbindes med iværksætteri (profit, skalerbarhed, risikovillighed og knoklen i døgndrift).

Vi har nemlig brug for både en kulturel ændring og en strukturændring for at gøre op med den manglende ligestilling og diskrimination, der desværre stadig er present.

Vi håber, denne podcast vil inspirere dig.

Journalist: Karen Pallisgaard. 
Lyd og redigering: Jakob Ranum
Musik: Henrik Lindstrand