Vol. 5 med Anne Sofie Espersen

Hvad betyder maj for dig?

Danmark er allersmukkest i maj. Jeg elsker de lysegrønne jomfruelige blade på træerne, magnolierne og den intense duft af syrener. Maj varsler også sommeren og giver mig altid en forventningsboble i maven

Hvordan vil du beskrive din livsstil?

Jeg lever overordnet sundt, dog ikke fundamentalistisk. Jeg spiser antiinflammatorisk og prioriterer altid rigeligt med grønt, og hvis der er brød, sü tager jeg det grove. Samtidig vil jeg gerne understrege at balance for mig ogsü er vigtigt, og derfor skal der ogsü vÌre plads til snolder og vin.

Du bor i byen, hvordan bruger du den?

Jeg ELSKER at bo i byen. Jeg bor i Frederikstaden, og nyder godt af, at vandet ligger så tæt på. Min morgenrutine er altid at starte dagen med en løbetur, som slutter af med en tur i havnen. Også om vinteren!

Hvor slapper du af, lader du op eller bliver inspireret?

Jeg elsker at være hjemme, for vi bor meget overskueligt og minimalistisk. Jeg elsker at sidde på min altan og høre byen brumme, men der hvor jeg lader mest op, er klart på mine løbeture.

Bog, podcast, musik eller film vil du gerne anbefale?

Jeg vil klart anbefale min egen podcast “Det er måden vi rejser os på igen” på Podimo. Hvis man er interesseret i at forstå sin krop og de faresignaler, vi ofte overser eller ligefrem ignorerer, så får man her både tips og baggrund. Og så har den en lidt nørdet biohacker edge, som giver mange aha-erkendelser.

Hvad drømmer du allermest om?

Jeg drømmer om at kunne blive ved med at leve, som jeg gør nu. Lave det jeg vil, have tid til mine børn og prioritere det gode liv. Vi har hverken sommerhus, bil eller büd, for det simple liv er nøglen for mig.

Hvad er sundhed og skønhed for dig?

Sundhed og skønhed hænger uløseligt sammen for mig. Er sund og glad krop, der ikke er stresset og som udstråler harmoni er ideelt. Jeg føler selv, at jeg med det samme kan se det på mig selv, hvis jeg ikke har fået min søvn, måske har grublet og været ængstelig, har spist lortemad eller ikke fik løbet eller trænet. Jeg er måske nok blevet superbevidst, fordi det interesserer mig, men ikke desto mindre er det ret så tydeligt for mig.

Hvad frygter du?

Det jeg frygter allermest er, hvis der skulle ske noget med mine børn. Det er selvfølgelig ikke noget man skal rende rundt og have noia over i dagligdagen, men når frygten sniger sig ind, er den også svær at vikle sig ud af igen. Jeg er nok, i forhold til normen, meget beskyttende, men ungerne er heldigvis så sunde, at de bærer over med det og trækker lidt på skuldrene.

Hvad er du mest taknemmelig for?

Mit livs kÌrlighed Mark, min familie, mine børn og mine meget sjove og trofaste veninder. Og sü er jeg taknemmelig for at vÌre født i et land, hvor der ikke er krig og hvor man tager hünd om de svageste. Hvor tanken er fri og hvor alle har ret til en uddannelse.

Du blev diagnosticeret med sclerose for 3 år siden – hvad har det gjort ved dit livssyn?

Altså, det har jo skruet alt det med træning, kost og mentalt helbred et hak op. Det er nemlig bevist, at motion og sund kost har en positiv effekt på en sygdom som sclerose, der i bund og grund starter med inflammation. Da jeg blev syg, skulle jeg selvfølgelig affinde mig med en ny identitet og finde ud af, hvordan jeg skulle leve med det nye vilkår.

I takt med, at jeg fandt ud af mere om mere om sygdommen, og alle de ting man selv kan gøre, for at få det bedre, kunne jeg mærke at det akkumulerede en følelse af styrke og gå-på-mod. Jeg holder jo en del foredrag, blandt andet for patientforeninger, og der fortæller jeg altid de ny-diagnosticerede, at midt i al angsten og usikkerheden, kan man godt finde en lille silverlining. Nemlig, at du har fået muligheden for at smide de dårlige vaner og i stedet begynde at opbygge et stærkt sind og en stærk krop.

Og ved din kost og motion? Du har lavet dine egne vitaminpiller - hvorfor?

Jeg har altid interesseret mig for kosttilskud, og har shoppet rundt og været med på de forskellige trends. I takt med mit arbejde på min egen krop og min research i forbindelse med min podcast, fik jeg mere baggrundsviden og lettere ved at skille skidt fra kanel. Samtidig synes jeg at det er en umulig jungle at finde rundt i, når man står nede i en butik og omregner milligram, køber solo-vitaminer som supplement og ender med en pose, med alt for dyre piller, som man også skal bruge en manual for at indtage på den rigtige made.

Mit produkt Breathe er dejligt overskueligt. Der får man nemlig lige præcis det man skal, og så er råvarerne fra øverste hylde. Og de er smukke at se på, hvilket vi altså mange, der også sætter pris på.

Har du et morgen-/aftenritual, som du helst ikke vil undvĂŚre?

Jeg vil meget nødig skille mig af med mine tidlige morgener hvor jeg som den eneste er oppe, og lige kan sidde med min kaffe og vügne for mig selv. Jeg stür op klokken 06, og har lige en halv time, før resten af flokken vügner.

Hvem følger du, der inspirerer dig pü instagram?

Jeg følger mest mine venner, børn og kolleger, men en profil som f.eks. @moshimoshimind inspirerer mig altid. Smukke billeder og et positivt livssyn er vigtig nÌring, nür man sidder og scroller.

Hvis du skulle give et godt rĂĽd til en anden kvinde, hvad skulle det sĂĽ vĂŚre?

Pas på din krop. Træn den og put godt mad og vitaminer ind i den. Lad være med at bilde dig ind, at du skal være perfekt og vid, at du ikke behøver at rumme og favne alle andres problemer hele tiden. Husk at det er ok at takke nej til en konflikt og husk, at det er ok at sige fra overfor folk, der har en masse for med ting, du i følge dem, bør, skal og må gøre.Ha’ indlevelse i dine nære og spar aldrig på komplimenterne.

Hvad er dine favoritter i moshi moshi mind universet, og hvordan bruger du dem?

Jeg elsker ALT jeres tøj, men jeres Robyn Top er altid mit go-to piece.

Hvordan skaber du luft til dig selv i en travl hverdag?

Mine løbeture og mine vejrtrÌkningsøvelser inspireret af Wim Hof teknikken.

Hvilke andre smü rutiner har du i din hverdag er afgørende for din dag bliver god eller skaber forandring for dig?

Jeg vĂŚrdsĂŚtter orden og gĂĽr aldrig i seng uden at hytten er ryddet og klar til en ny dag :-)

ESSENTIALS

"Jeg elsker, at vi har skabt et univers hvor alting ikke behøver at forsvinde."

Stine Skjoldborg