Vol. 8 med Julia Lahme

Hvad betyder august for dig?

En tilbagevenden til hverdagen (som jeg elsker), og måske faktisk for alle os med hjemmeboende børn, det virkelige nytår. Jeg tænker altid august som en form for begyndelse, et tidspunkt, jeg kan sætte nye intentioner og tænke fremad.

Hvordan vil du beskrive din livsstil?

Det er sådan et godt spørgsmål, og et hvor jeg sådan set gerne ville kunne svare ”holistisk”, men jeg er nødt til at være ærlig og svare: Kaotisk. Jeg har et meget alsidigt arbejde, hvor jeg ofte er rundt i Danmark og holde foredrag eller seminarer og jeg har en familie, som jeg elsker at være sammen med, og ikke mindst en mand, der er lige så aktiv, som jeg er. Så vi arbejder på at skabe ro hjemme, og det betyder at jeg ikke altid er lige så mindfull, eller lige så holitisk eller lige så gennemstrukket i yoagen, som jeg nogle gange kunne tænke mig. Til gengæld er der fest, kaos, børn og gæster, så måske er min livsstil i virkeligheden ”glædesfyldt hverdag”.

Du interesserer dig for mennesker, forbrugertendenser og samfundstendenser bl.a. qua din uddannelse som Cand. Mag i etnologi – hvordan ser du kvinden anno 2022?

Hun er alsidig, kompleks og ikke sådan lige til at sætte i bås. Det der er fælles for os, er at der kommer mere og mere fokus på kvindens muligheder i samfundet og på ligestilling. Samtidig er vi i gang med at flytte fokus på, hvad der udelukkende er godt for os hver især til at blive mere favnende både i forhold til samfund og miljø. Bæredygtighedsdebatten og tanken flytter ind i det enkelte hjem, og vi begynder at overveje i hvor høj grad vores liv er bæredygtige for os.

Du bor i byen, hvordan bruger du den og savner du noget ved bylivet?

Jeg bor på Østerbro og elsker den del af København. Jeg er svært begejstret for København og for byen, for alle indtrykkene og mulighederne. Jeg tror faktisk ikke jeg savner noget.

Hvor slapper du af, lader du op eller bliver inspireret?

Yogamåtten giver mig ro i sindet og fysisk styrke til at være i min hverdag. Det gør jeg meget for at prioritere. Inspiration for mig er alle steder: At tale med andre, at læse, lytte og opleve.

Bog, podcast, musik eller film vil du gerne anbefale?

Uh, der er meget – jeg er en sucker for non fiction, altså virkelige historier, og gerne memoirs. Og hvis jeg bare skal dele en enkelt så vil jeg helt klart anbefale Helle Thorning-Smiths Blondinens Betragtninger, som giver tankevækkende overvejelser om køn plads.

Hvad drømmer du allermest om?

At være lige her, lige nu, i det liv jeg har skabt med min familie, mine venner, mit arbejde og ikke mindst min mand. Jeg længes ikke væk, eller ud, eller efter noget andet. Jeg er så taknemmelig for at mit liv er lige præcis det her.

Hvad er sundhed og skønhed for dig?

Naturligvis fravær af sygdom, men også at føle sig stærk fysisk og psykisk, og at være i fred med sig selv og sit udseende. Når det så er sagt så ligger der for mig meget stor selvomsorg i at passe på sin hud, hår og sig selv.

Hvad frygter du?

Mange ting: At der sker noget med mine børn, min mand, eller med andre jeg elsker. At vi alle sammen bliver døve og blinde for det der sker i verden, fordi der sker for meget til at vi kan tage det ind.

Hvad er du mest taknemmelig for?

Min familie. Dybt og inderligt taknemmelig. Og for de muligheder vi har skabt sammen og for hinanden.

Har du et morgen-/aftenritual, som du helst ikke vil undvære?

Ja! Vi spiser stor morgenmad hver morgen. Begge drenge sidder ved bordet og vi tager os tid til at spise roligt og tale dagen og livet igennem. Det betyder meget for mig med en kærlig start på dagen.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Hvordan skaber du luft til dig selv i en travl hverdag?

Det gør jeg faktisk ikke. Ganske ofte går der mange dage, hvor jeg ikke føler jeg har den, men så bliver der pludselig tid til en tur på yogamåtten eller en kop stille kaffe. Nogle gange, når alle de andre sover, er den der også lige pludselig. Så griber jeg tiden og nyder den. Jeg er de sidste år blevet meget glad for yogaretreats, og det er naturligvis ikke særligt hverdagsagtigt, men betyder alverden for mig.

Hvilke små rutiner har du i din hverdag (som måske synes af lidt) er afgørende for din dag bliver god eller skaber forandring for dig?

At jeg siger tak. Jeg arbejder benhårdt med taknemmelighed, og det skærper min opmærksomhed for at verden er god, at dagen er god og forhindrer mig i at fokusere negativt på det, der måske er kompliceret eller vanskeligt, og hjælper mig med at handle.

Hvem følger du, der inspirerer dig på instagram?

Jeres podcastværtinde Karen Pallisgaard er inspirerende og tør dele holdninger på den fineste måde. Og Jane Fonda – for vigtige lektioner i at være kvinde, rebel og voksen. 

Hvis du skulle give et godt råd til en anden kvinde, hvad skulle det så være?

Giv slip på andres forventninger og meninger. Giv slip på at tænke over, hvad andre tænker om dig.

Hvad er dine favoritter i moshi moshi mind universet, og hvordan bruger du dem?

Åh, jamen jeg er jo nærmest rullet ind i moshi moshi mind tilsat glimmer. Jeg er meget glad for de bløde suits (fx Higher shirt, som jeg har i begge farver inkl bukser til). Jeg bruger dem med en blød top, glimmersko, store øreringe og læbestift. Rosa tanktop har jeg efterhånden tre af og bruger den til både yoga og med et par jeans og mere glimmer.

ESSENTIALS

"Jeg elsker, at vi har skabt et univers hvor alting ikke behøver at forsvinde."

Stine Skjoldborg